• fettuccine 100g
• lúpané mandle 30g
• paradajka 1ks
• čerstvé lístky bazalky 1 viazanička
• cesnak 1 strúčik
• strúhaný parmezán podľa chuti
• feferonka ½ papriky
• olivový olej podľa potreby
• mandle sekané na ozdobu
• soľ
Fettucine dáme variť. Mandle rozmixujeme v mixéri (ja mixér nemám, použila som mažiarik), pridáme cesnak, bazalku, olúpané paradajky – bez vnútornej dužiny so semiačkami, strúhaný syr, rozdrobenú feferónku, dochutíme soľou, zjemníme olivovým olejom. Fettucine scedíme a zmiešame s pripravenou pastou. Podľa chuti primiešame paradajky na kocky, sekané mandle, eventuálne ešte posypeme strúhaným syrom.
Takto pripravené cestoviny som jedla po prvý krát. Sú veľmi chutné a určite sa k nim ešte vrátim 🙂
PS: ospravedlňujem sa za foto, neviem, čo s blogspot-om, ale takto mi degradoval fotku…hoci v skutočnosti vyzerá omnoho živšie 🙁
musia byt vyyyborneee…:)
ano Mati, boli uplne ohromne, sama som bola prekvapena 🙂
Mňamky, to je ale dobrota, díky za recept, určitě vyzkouším.
Hezký den
Iva
Dora, mne robí blogspot s fotkami to isté – takže, navrhujem brať túto skutočnosť športovo. Keď sa mi podarí prísť na to, ako nad neho „vyzrát“, dám ti vedieť.
mnaaaaaaaaaaam!!!!
a kraaaaaaaaasna fotka! uplne prvotriedna!
Ivi, daj vedieť ako sa páčili, vždy to píšem, ale ešte sa mi nestalo, že by niekto dal nejaký feedback.
Katka, budem ti povďačná! 🙂 zatiaľ sa uskromníme.
Jeeej Anet, ďakujem. Je dosť tmavá, ale čo už, v rámci možností som urobila čo sa dalo…
aj podľa mna je ta fotka uzasna 🙂
Dakujem Nazar 🙂