No áno, opäť repa. Veď je zdravá 🙂 tak skúste!
Na 2 nádobky ako na obrázku potrebujeme:
|
Všetko spolu rozmixujeme dohladka a podávame s pečivom alebo krekrami. V prípade, že je zmes hrudkovitá alebo príliš hustá, pridáme olej alebo trochu filtrovanej vody. Dochutíme soľou.
Na cca 300ml tahini budeme potrebovať:
|
1. Sezam opečieme nasucho do jemne hnedej farby buď v rúre alebo na panvici. Pozor, aby nám nezhoreli.
2. Opečené semiačka rozmixujeme najprv nasucho a potom pridávame po častiach olej a soľ. Ochutnávame a ak treba, pridáme ešte soľ.
Tahini sa dá použiť ako nátierka alebo do dresingov, nátierok, omáčok, zálievok do šalátov alebo do orientálneho dezertu chalva…alebo len tak lyžičkou vyjedať. Obsahuje veľa vápnika a iných prospešných látok, takže bez výčitiek.