Cviklové risotto s rucolou a hoblinkami parmezánu

.

    Toto risotto ma prekvapilo. Z červenej repy si môžete urobiť čokoľvek, ale v takomto prevedení resp. kombinácii som ho ešte neskúšala. No a ako? No dobre! U mňa zavážila hlavne výdatná porcia parmezánu v kombinácii s grilovanou cviklou.

Cviklové risotto s rucolou a hoblinkami parmezánu

 .
 Cesto (cca 20 ks):
  • ryža na risotto 160g (carnaroli, scotti, arborio…)
  • cvikla 2ks
  • rucola 2 hrste
  • parmezán strúhaný 150g
  • parmezán hoblinky 50g
  • šalotka 1 ks 
  • maslo na opraženie cibuľky
  • zeleninový vývar alebo horúca voda na podlievanie
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej extra vergine
  • aceto balsamico

– Šalotku nakrájame nadrobno a opražíme na masle.
– Pridáme ružu, jednu cviklu nakrájanú na kocočky a necháme pražiť kým ryža nebude sklovitá. Podlejeme horúcim vývarom (alebo vodou) a osolíme.
– Necháme variť cca 25 – 30 min., pričom priebežne podlievame horúcim vývarom alebo vodou.
– Medzitým druhú cviklu nakrájame na plátky a jemne osolené ugrilujeme na kvapke oleja na grilovacej panvici.
– Keď je risotto uvarené na skus, stiahneme ho z plameňa, primiešame menšiu hrudku masla, aby bolo krémovejšie, taktiež primiešame strúhaný parmezán a necháme ho roztopiť sa.  
– Servírujeme s grilovanou cviklou a rucolou pokvapkanou olivovým olejom, octom balsamico a posypanou hoblinkami parmezánu.

Cviklové risotto s rucolou a hoblinkami parmezánu

0 thoughts on “Cviklové risotto s rucolou a hoblinkami parmezánu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *