Áno, dobre čítate moji milí. Sama by som si voľakedy nebola pomyslela, že niekedy budem jesť toto! Ale viete čo? Je to celkom dobré a chuťovo mi táto omáčka pripomína francúzsku cibulačku. Navyše ideálne a rafinované riešenie, keď doma „nič“ nemáte 🙂
Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom |
Pripravme si (pre 4-6 osôb):
- špaldové celozrnné penne (ja Biomila) 500g
- cibuľa nakrájaná na tenké polmesiačiky 5ks
- maslo 30g
- olivový olej extra vergine 4 PL
- suché biele víno 2 dcl
- nadrobno nasekaná petržlenová vňať 2 PL
- strúhaný parmezán 50g
- soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom |
– Na teflóne si rozpálime olej s maslom a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Osolíme a okoreníme. Oheň znížime na minimum, prikryjeme a necháme variť cca 40 min. alebo pokiaľ sa cibuľa nerozpadá. Cibuľu treba sledovať, ak by nám šla prihárať, podlejeme ju troškou vody.
– Cibuľu odkryjeme a pridáme víno, zvýšime plameň a varíme, kým sa nevyparí. Vtedy odstavíme.
– Cestovinu uvaríme „al dente“ (na skus) v slanej vode a pridáme k cibuľovej omáčke. Posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom. Servírujeme.
mnam,tie vyzeraju fantasticky a normalne ked si predstavim tu chut, musim ich skusit! mnam 🙂
Ja by som si tiež nepomyslela, že taká blbosť môže tak chutiť tak sofistikovane :-)))
Navarené aj zjedené, veľká spokojnosť! 🙂
Jeej, tešííím! Ďakujem za spätnú reakciu 🙂