Keďže ide Veľká noc a na našich stoloch postupne vykúkajú všakovaké sliepočky, kuriatka a zajačikovia, pripravila som si pre vás malú inšpiráciu na recept z králika. Je taliansky, jednoduchý, hotový subito presto, ale čo je najlepšie, výborne chutí!
Bocconcini di coniglio alla ligure |
Suroviny pre 4 osoby:
- králik – 1ks
- čierne olivy – dve hrste
- cesnak – 2 strúčiky
- čerstvý rozmarín – 2 vetvičky
- šalvia – pár lístkov
- biele víno – 2dcl
- olivový olej
- soľ, korenie
– Králika vykostíme a nakrájame na malé kúsky.
– Na rozpálenej panvici na olivovom oleji mäsko podusíme spolu s cesnakom, rozmarínom, šalviou a a olivami.
– Mäsko zakryjeme a dusíme cca 15 min. Osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Na nízkom plameni necháme cca 5 min. zredukovať šťavu a podávame s bagetkou alebo so šalátikom alebo s obomi.
Bocconcini di coniglio alla ligure |
♥ VESELÚ VEĽKÚ NOC! ♥