Bocconcini di coniglio alla ligure alebo soté z králika po ligúrsky

     
     Keďže ide Veľká noc a na našich stoloch postupne vykúkajú všakovaké sliepočky, kuriatka a zajačikovia, pripravila som si pre vás malú inšpiráciu na recept z králika. Je taliansky, jednoduchý, hotový subito presto, ale čo je najlepšie, výborne chutí!

Bocconcini di coniglio alla ligure

 Suroviny pre 4 osoby:
  • králik – 1ks
  • čierne olivy – dve hrste
  • cesnak – 2 strúčiky
  • čerstvý rozmarín – 2 vetvičky
  • šalvia – pár lístkov
  • biele víno – 2dcl
  • olivový olej
  • soľ, korenie

– Králika vykostíme a nakrájame na malé kúsky.

– Na rozpálenej panvici na olivovom oleji mäsko podusíme spolu s cesnakom, rozmarínom, šalviou a a olivami.

– Mäsko zakryjeme a dusíme cca 15 min. Osolíme, okoreníme a podlejeme vínom. Na nízkom plameni necháme cca 5 min. zredukovať šťavu a podávame s bagetkou alebo so šalátikom alebo s obomi.

Bocconcini di coniglio alla ligure
VESELÚ VEĽKÚ NOC!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *