Čo robievate z rebarbory? Dajte tipy! U nás už nám začínala prerastať trochu cez hlavu, teda cez ohradu kompostu 🙂 asi sa jej tam páči, je dobre živená. Nechcelo sa mi vymýšľať nič nové, tak som len upgradla už raz uverejnený recept na rebarborové crumble. Tentoraz však v zdravšej verzii 😉
Ingrediencie na 1 pekáčik (ako na obr.):
.
Mandľové crumble:
.
- rebarbora 5 stoniek
- mandle mleté 50g (ja som mala celé so šupkou a mixovala som)
- mandľové lupienky 20g
- trstinový cukor mletý 40g (ja som rozmixovala kryštáľový)
- mandľová esencia (aróma) 1ČL
- sušienky amaretti 4 ks
- ovsené vločky (najlepšie jemné, ale môžu byť aj celé) 50g
- kokosový olej na vymastenie pekáčika
Crumble z vlašských orechov:
.
- rebarbora 5 stoniek
- nasucho opražené vlašské orechy zomleté najemno 50g (ja som mala celé so šupkou a mixovala som)
- nasucho opražené vlašské orechy nasekané nadrobno 20g
- trstinový cukor mletý 40g (ja som rozmixovala kryštáľový)
- rumová esencia (aróma) 1ČL
- sušienky amaretti 4 ks
- ovsené vločky (najlepšie jemné, ale môžu byť aj celé) 50g
- kokosový olej na vymastenie pekáčika
Postup pre obe varianty:
.
1. Rebarboru nakrájame na cca 2cm kúsky.
.
2. Cukor, mleté mandle / orechy a esenciu zmiešame a v tejto posýpke obaľujeme rebarboru; túto vrstvíme na vymastený pekáčik a vždy presypeme vločkami.
.
3. Keď sme minuli všetku rebarboru, na záver posypeme pekáč rozdrvenými amaretti a mandľovými lupienkami / nasekanými orechami. Pokvapkáme mandľovou alebo rumovou esenciou. Pečieme pri 180°C cca 20 – 30 min.
.
4. Crumble servírujeme s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou alebo, ako ja, s púpavovým medom 🙂
.
.
Na tuto stranku chodim casto,su vegetariani a vela receptov je bezlepkovych: http://www.greenkitchenstories.com/?s=rhubarb&searchsubmit=Find&lang=en
pekny den 🙂
Super, krasna, dakujem za tip! 🙂
sušienky amaretti sú bezlepkové? andrea
Andrejka, ano, su. Neviem, ci vsetky, ale treba citat zlozenie. Prave amaretti by mali obsahovat len mandle a cukor a bielka.
Vypadá to dobre, urcite zkusim.
Ďakujem, dúfam, že bude chutiť!