Steak z lososa so zelerovým krémom

     A máme tu druhý v poradí z receptov z minikurzu varenia s Alpro. Rýchle, jednoduché a pritom plnohodnotné druhé jedlo. Nech sa páči. Autorom receptu je opäť Jan Souček. 

Ingrediencie pre 4 osoby:

       V pôvodnom recepte boli produkty Alpro zo sóje, ale ja jej konzumáciu veľmi neuznávam a preto som si dovolila produkty zameniť.

    Najemno nakrájanú cibuľu restujeme v hlbokej panvici na olivovom oleji doružova par minút. Pridáme nasekaný cesnak (ak chceme, aby bola jeho chuť výraznejšia, pridáme ho pri dovarení), zeler a zemiaky na kocky. Prilejeme smotanu a mlieko, nastrúhaný muškát.

       – Po uvarení zeleru a vyvarení zhruba polovice tekutiny zmes odstavíme a rozmixujeme tyčovým mixérom na jemné pyré. Dochutíme soľou a korením.
       – Tymián nasekáme nadrobno (tvrdé stonky odstránime). Panvicu pokvapkáme olejom a osoleného lososa do nej vložíme, posypeme tymiánom a opečieme z oboch strán. Pečieme ho iba zhora a zdola, nie zboku, tam by malo byť vidno, že je v strede ešte ružový, akoby nedopečený, vtedy vieme, že je losos správne pripravený. 
       – Tesne pred dopečením prisypeme na panvicu oriešky a necháme ich tam pár minút.
      – Lososa servírujeme na „lôžku“ zo zelerového pyré, posypeme olivami, píniovými orieškami a dozdobíme lístkami kôpru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *