Tento recept je jednou z alternatív na využitie figového chutney z predchádzajúceho príspevku. Sladká chuť chutney sa výborne dopĺňa so slanou chuťou šunky a jemnou kyslosťou gréckeho syru feta. Spolu tak tvoria jeden voňavý celok tohto predjedla.
Na 4 poháre:
• prosciutto crudo 200 g
• figové chutney podľa tohto receptu 8 PL
• syr feta 100 g
• olivový olej extra vergine 100 ml
• pár vetvičiek tymiánu
• grissini 8 ks a viac, podľa chuti
Na dno pohárov umiestnime trochu šunky, pokryjeme chutney, pridáme fetu nakrájanú na kocky, pár lístkov tymiánu a trochu oleja. Rovnako zopakujeme ďaľšiu vrstvu a dokončíme šunkou posypanou rozdrobeným syrom, ozdobíme vetvičkou tymiánu a podávame s talianskymi tyčinkami grissini obtočenými plátkami šunky.
Chutney je u nas tiez oblubene, figove som este nerobila, toto vyuzitie sa mi paci, presne ako si spojila chute – viem si uplne prestavit tu vyslednu chut tak dobrych ingrediencii .-) Este to aj vyborne vyzera…
Tani a z čoho robíte chutney u vás doma a k čomu si ho zvyknete dávať? U nás je to novinka, takže každá inšpirácia dobrá! Dík 🙂
Dori, z rozneho ovocia, ktore je prave k dispozicii (marhule, jahody, jablko…) a najviac nam chuti k slanemu .-) ale aj ku kolacu. Robila som aj z cervenje cibule k masu, ale maso teraz uz velmi nejeme, ale bolo to dobre 🙂 Improvizujem a pouzivam ochucovadla podla vlastnej chuti,takze niekedy je aj tazko recept zapisat 🙂 najviac mam rada do ovocnych garam masala, chilli a zazvor.
Výborné, výborné, výborné…:))
Táni, ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď a inšpirácie! Ja som teraz robila po prvýkrát a celkom chutilo, aj keď nabudúce dám určite menej korenín a aj balsamico mi tam až tak nepasovalo, ale veď koľko chutí… 🙂
Sonička, ďakujem moc moc moc! 🙂