Pappardelle s krevetkami, granátovým jablkom a bazalkou

     Priznám sa, s granátovým jablkom na slano som ešte nemala tú česť. Ale zistila som, že obavy, či predsudky boli zbytočné. Aj môj priateľ si dal povedať, hoci granátové jablko ako také mu vôbec nechutí. Hm, ktovie prečo? Veď tá chuť ja tak šťavnatá a sladučká. Je zvláštne, ako rôzni ľudia inak vnímajú chute, on ju definuje ako horkú a trpkú…asi to skôr bude niečo medzitým.

 
Ingrediencie pre 2 osoby:
 
  • pappardelle 180 g
  • krevetky Ryba Žilina 200 g
  • cesnak 2 strúčiky
  • granátové jablko 1-2 ks
  • biele víno 50 ml
  • bazalka 5 lístkov
  • korenie štipku podľa chuti
  • soľ podľa potreby
  • olivový olej extravergine
 

– Cestoviny dáme variť do vriacej osolenej vody.
 
– Na oleji medzitým opražíme celé strúčiky cesnaku do zlatista.
 
– Cesnak vyberieme a na olej hodíme krevetky. Osolíme, okoreníme a restujeme 2-3 min., následne podlejeme vínom a dusíme, kým sa nevyparí.
 
– Z granátového jablka vyberieme zrnká. Bazalku nasekáme nadrobno.
 
– Cestoviny al dente scedíme a hodíme na panvicu s krevetkami + pridáme za naberačku vody z cestovín. Keď sa voda zredukuje, k cestovinám pridáme polovicu zrniek z granátu a posypeme bazalkou.
 
– Premiešame, servírujeme a hotové porcie ešte dozdobíme zvyšnými zrnkami granátového jablka.

A ešte sa pochválim, keďže máme dnes ten náš deň, mala som ráno takéto krásne privítanie. Krásne, voňavé frézie, ktoré sa eštelen rozvinú. Teším sa na ne! Taktiež nesmela chýbať sladká maličkosť. Prajem aj vám, milé žienky, čo ma čítate, veľa lásky!
♡♡♡

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *