Farro con mele e gorgonzola – Pšenica s jablkami a gorgonzolou

Vonku sa čerti ženia a ja si vychutnávam toto úžasné jedlo. Ľudkovia, vrelo odporúčam vyskúšať. Neskutočne neopakovateľná chuť!

Na 1 sýtejšiu porciu potrebujeme:

• pšenica 100g
• gorgonzola 40g
• rucola 2 hrste
• jablko 1 väčšie (ja som dala dve menšie ako na foto), najlepšie odroda Granny (zelené kyslé) alebo iná kyslá
• olivový olej 3 lyžice
• balzamický ocot 1 lyžica
• med ½ lyžice
• soľ, korenie

Pšenicu si dáme vopred na niekoľko hodín napučať, potom ju dáme variť v slanej vode na cca 20 – 30 min. (ochutnávame, aj uvarená je mierne tvrdkavá). Olej, ocot, med, soľ a korenie zmiešame do zálievky. Gorgonzolu nakrájame na kúsky, lístky rucoly natrháme, ak treba, jablko nakrájame alebo nastrúhame na tenké plátky. Pšenicu scedíme a necháme vychladnúť alebo prelejeme studenou vodou. Zmiešame s ostatnými prísadami a polejeme zálievkou.
Dá sa servírovať ako hlavné jedlo, predjedlo alebo ako party pochutinka.



A už neni… 🙂

0 thoughts on “Farro con mele e gorgonzola – Pšenica s jablkami a gorgonzolou

  1. Fiiha,poznam, je to uzasny recept, ja namiesto jablk davam hrusky a vlasske orechy miesto psenice. Ale psenicu mam rada aj ked som ju nikdy nerobila. Za mlaadii som sa stravovala vo vegetarianskej jedalni a tam mi to chutilo!! Po tomto tvojom krasnom recepte sa mozno odhodlam:-)

  2. Saši, ano naozaj zaujímavé a chuťovo vnemové 🙂

    Zuzi, tak to si veľmi vážim a ďakujem. Toto mi ešte nikto nikdy nenapísal, veľmi ma tvoje „vyznanie“ potešilo. 🙂 nemyslela som si, že by sa niekomu mohla moja tvorba až tak páčiť.

    Luci, áno, poznám aj ja tú kombináciu, čo spomínaš, aj keď iba z počutia. A čo k tomu papáš? Chlebík alebo len tak samotné? Ja som tiež chodila na obedy do veget.jedálne, ale pred časom ju zatvorili. Teraz sú tam snobské obchody s oblečením…

    Natali ďakujem 🙂

  3. Veru – gorgonzola v kombinácii s jablkami je kulinársky skvost. Ja som túto zázračnú kombináciu ochutnala prvý raz na pizze a poviem, bola to najlepšia pizza, akú som kedy jedla. Navyše, nebola z Talianska, ale Francúzska!

Napísať odpoveď pre zuska7 Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *