Cestoviny s rucolou a cherry paradajkami

– cibuľka
– cesnak
– rucola
– cherry paradajky
– strúhaný parmezán
– olivový olej
– soľ
– cestoviny (ja v tomto prípade preferujem penne rigate poprípade fusilli)

Cibuľku, cesnak nakrájame nadrobno, pridáme feferónky a opražíme. Pridáme na polovičky nakrájané paradajky a rucolu. Rucolu a paradajky je možné trošku opražiť na panvici, ale vtedy rucola stráca svoju výnimočnú a charakteristickú chuť. Taktiež sú cestoviny chutné ak ich tieto dve suroviny pridáme nakoniec nasurovo. Ja osobne uprednostňujem kombináciu opražené paradajky / surová rucola.
Cestoviny uvaríme al dente a pridáme na panvicu k ostatným surovinám, chvíľku necháme na plameni, aby sa odparila zvyšná voda. Posypeme parmezánom a podávame. Cestoviny by sa nemali na konci zohrievať dlho, ak to preženieme a príliš nám zoschnú a stratia šťavu, polejeme ich trochou olivového oleja.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *