Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom

     Áno, dobre čítate moji milí. Sama by som si voľakedy nebola pomyslela, že niekedy budem jesť toto! Ale viete čo? Je to celkom dobré a chuťovo mi táto omáčka pripomína francúzsku cibulačku. Navyše ideálne a rafinované riešenie, keď doma „nič“ nemáte 🙂

Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom

Pripravme si (pre 4-6 osôb):
  • špaldové celozrnné penne (ja Biomila) 500g
  • cibuľa nakrájaná na tenké polmesiačiky 5ks
  • maslo 30g
  • olivový olej extra vergine 4 PL 
  • suché biele víno 2 dcl 
  • nadrobno nasekaná petržlenová vňať 2 PL 
  • strúhaný parmezán 50g
  • soľ
  • čerstvo mleté čierne korenie


Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom

 – Na teflóne si rozpálime olej s maslom a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu. Osolíme a okoreníme. Oheň znížime na minimum, prikryjeme a necháme variť cca 40 min. alebo pokiaľ sa cibuľa nerozpadá. Cibuľu treba sledovať, ak by nám šla prihárať, podlejeme ju troškou vody.
 
– Cibuľu odkryjeme a pridáme víno, zvýšime plameň a varíme, kým sa nevyparí. Vtedy odstavíme.
– Cestovinu uvaríme „al dente“ (na skus) v slanej vode a pridáme k cibuľovej omáčke. Posypeme petržlenovou vňaťou a parmezánom. Servírujeme.
 

Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom

0 thoughts on “Celozrnné penne v cibuľovej omáčke s parmezánom

Napísať odpoveď pre Dora Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *