Praha 23.10.2013, krst knihy o foodblogeroch

     Tak sa vám opäť hlásim milí moji a to so správami z mojej cesty do Prahy na krst knihy o českých a slovenských foodblogeroch.
Krst sa konal o 17:00 hod na Václavskom námestí, v kaviarni kníhkupectva Academia, na prvom poschodí. 

Kaviarnička už bola takmer plná, voľný bol už len jeden stôl, ktorý asi čakal na nás.

 

     Po príchode ma privítala pani Dvořáková, autorka knihy, ktorá mi vzápätí vysvetlila ako bude akcia prebiehať.


   Najprv sme si vypočuli zopár slov na úvod o tom kto sú to foodblogeri a čo robia, ako vznikla kniha, čo v nej nájdeme atď.


Podporiť ma prišla moja sestra s partnerom a ich malým synčekom.

Po úvode s vydavateľom a autorkou prišlo na rad spovedanie samotných prítomných autorov. Z tejto časti som mala veľké obavy. Moderátor povedal, že ma nebude trápiť, ale niektorým foodblogerom dával otázky, na ktoré by som napr. ja nevedela promptne reagovať 🙂 Ale baby sa vynašli, šikulky. Ja som rozprávala o tom, že varím prevažne taliansku kuchyňu, o tom, že za to môže moja sestra, ku ktorej som chodila veľa rokov každé leto na prázdniny, že som istý čas pobudla aj na Sicílii…

Musím povedať, že fakt, že som ako jediná zo Slovenska prišla, organizátorov očividne potešil a aj počas môjho predstavenia túto skutočnosť vyzdvihli. (Nepriznávam to s radosťou, ale musím povedať, že doteraz z mojej skromnej spolupráce s médiami som z českej strany zaznamenala väčšie docenenie. Na Slovensku si časopis, pre ktorý zamakáte, musíte nakoniec ešte aj kúpiť, v Čechách vás za jeden recept odmenia ročným predplatným. Tu sa opäť prejavuje slovenský syndróm je nám jedno, čo máme doma a vytlčme z toho čo najviac, najlepšie zadarmo, práve naopak, ona by mala byť rada, že za to nemusí platiť…ale to už sa nechávam uniesť…)

Krstilo sa šampaňským. Tým sme si zároveň aj pripili, každý z iného pohára. V tom mala byť symbolika, nakoľko každý foodbloger ma iný, svoj osobitý štýl.
 


   Pred samotným začiatkom som bola trochu nervózna, predsalen človek nevie čo má čakať a ešte k tomu v cudzom prostredí a medzi ľuďmi, kde nikoho nepozná…ale obavy sa rozplynuli akonáhle som spoznala sympatické dievčatá Kayu z Vášne projídlo a Adelku z Ruměnčinho pojídání

Kaya a Dora (foto by: Karolina Roubíčková)
Prišla nás povzbudiť aj Šárka z Malého bloku (vpravo), ktorá si dala od nás knižku aj podpísať! Môj prvý autogram do „mojej“ prvej knihy 😀

Dora, Adelka, Šárka (foto by: Karolina Roubíčková)
V knihe je 20 foodblogerov a ich 3-4 chodové menučka, ktoré by mali charakterizovať ich tvorbu. Zo Slovenska ich bolo myslím 5. Predpokladaná cena cca 13 eur. Bohužiaľ nateraz vám neviem podať viac informácií, keďže mi knižky ešte nedorazili, ostali zaseknuté niekde na ceste. Akonáhle sa však dopravia, môžete sa tešiť na bližšie informácie a tiež avizovanú súťaž.

Na záver už len dodám, že som sama zvedavá v akých nákladoch sa knižka bude predávať. Osobne neviem kto vlastne by mal byť cieľovou skupinou, ale verím, že si svojich čitateľov nájde. Čo si myslíte vy?
Ďalšie informácie a zmienky:
Kaya
http://generace21.cz/48837-foodblogeri-v-tistene-podobe/
Vilemína
http://blogosvet.blog.cz/1310/kniha-foodblogeri 

6 thoughts on “Praha 23.10.2013, krst knihy o foodblogeroch

  1. Dorka (Danka), ďakujem za krásny článok, vďaka ktorému som sa mohla aspoň takto dodatočne (aj keď len virtuálne) zúčastniť krstu tejto knihy, keď už sa mi to nepodarilo osobne. Všetko dobré želám a nech sa ti darí! Jana H.

  2. Janka, som rada, že sa ti mini reportáž páčila, no škoda, že si nemohla prísť… 🙁
    Ďakujem za prianie, aj ja tebe prajem všetko dobré a hlavne veľa kulinárskych inšpirácií!

  3. Danka, vdaka za tento prispevok :)….teraz uz lutujem, ze som nereagovala na ponuku pani Dvorakovej byt sucastou tejto knihy :)…no co uz…tesim sa na dalsie prispevky o tejto knihe….vsetko dobre zelam

  4. Adrianka, ano skoda, zo slovakov sme boli rozhodne v mensine, bolo by ju treba posilnit! Ale nevadi, urcite budu este v buducnosti ine, lepsie prilezitosti, neboj.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *