Zeleninové soté s kokosovým mliekom

      Tento recept som pripravila už dávnejšie, ale myslím, že si na ňom môžeme pochutiť aj v tomto období. Chutná, ľahká, jednoduchá rýchlovka, také recepty mám rada. Skúste!

 

 

Pre 4 osoby potrebujeme:

 

  • cibuľa 1ks
  • červená paprika 3 ks
  • hrsť húb sušených alebo čerstvých
  • paradajkový pretlak 200g
  • grappa (alebo pálenka) 3PL
  • feferónka 1/2
  • výdatné korenie Sonnentor ½ ČL
  • sušené paradajky 10 ks
  • vývar zeleninový 3 dcl – možno nahradiť horúcou vodou
  • kokosové mlieko z konzervy 15 PL alebo domácu kokosovú smotanu
  • olej olivový alebo kokosový 2PL
  • soľ štipku
  • príloha – ryža

 

 

– Nadrobno nakrájanú cibuľu hodíme na olej olivový alebo kokosový, osolíme a pražíme do zlatista. Prihodíme čerstvé alebo vopred namočené sušené huby a na pásiky nakrájanú papriku. Prilejeme grappu a necháme ju odpariť.

 

– Pridáme pretlak, premiešame, necháme pár minút bublať. Nakoniec pridáme vývar, sušené paradajky, rozdrobenú feferónku a výdatné korenie, pridáme kokosové mlieko, dusíme 10 min. Podávame s ryžou.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *