Ovsené mlieko

Séria rastlinných mliek pokračuje a dnes vám predstavím ovsené mlieko. Je veľmi jednoduché na prípravu, podobne ako mlieko kokosové alebo vlašské, ktorých recepty som vám už priniesla a filtrovať by ste ho mali vždy, lebo tuhá zložka je naozaj dosť relevantná, takže sa „nestratí“ ako napríklad pri kokosovom mlieku.

Toto mlieko je lahodné, jemné a celkom chutné. Môžete si ho pripraviť bez akýchkoľvek prísad a vtedy je bez problémov použiteľné aj do slaných jedál, alebo pridáte svoje obľúbené, najlepšie zdravé sladidlo, a pripravíte si z neho nápoj, či kašu. Čoskoro vám prinesiem aj tipy na chutné recepty za použitia ovseného mlieka. Okrem toho, zbytok po filtrácii viete využiť tiež a to buď na zahusťovanie omáčok, polievok alebo do rôznych placiek, či hodiť do chleba alebo koláča…verím, že sa vo využití vynájdete 😉

.

Na 500 ml ovseného mlieka si pripravíme:
.
  • ovsené vločky 5PL
  • filtrovaná voda 0,5l
  • ďatle 5 ks
  • vanilkový struk 1 ks
Všetko spolu rozmixujeme na homogénnu zmes a filtrujeme cez pančuchu alebo cez kapesníček.
 .
Skúste aj recepty z ovseného mlieka:
.

.

Ďakujem Nikonu za  zapožičanie fotoaparátu Nikon D7200!

Ďakujem obchodíku Apropos za zapožičanie prestierania.

♡♡♡

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *